Litteratur for alle

Vi holder til i ET EGET ROM i Kongensgate 37, Sandefjord. Vi inviterer deg til ulike litterære møter. 

Vi mener at litteratur er for alle, og og vi inviterer deg til å delta, enten aktivt i dialog, lyttende eller lesende.  

Liselotte Steinwender 

Litteratur for alle 
Liselotte tilbyr i tillegg til våre arrangementer, skrivekurs med individuell oppfølging, teksthjelp, manushjelp, språkvask, korrekturlesing, språkundervisning (norsk for fremmedspråklige, tysk flere nivåer, spansk nybegynnere). Etter avsluttet gymnas i Sandefjord, flyttet hun til Berlin, hvor hun bodde i åtte år. I løpet av den tiden var hun au-pair, gikk på språkskole med avsluttende eksamen på Goethe-Institut, studerte kunsthistorie, tysk og arkeologi på universitetet.

Siden 1992 har Liselotte bodd i Norge. Her tok hun praktisk-pedagogisk utdanning på Universitet i Oslo og spansk grunnfag ved Høgskolen i Vestfold. Hun har tilsammen 15 års erfaring som lærer i skolen (hovedsakelig ungdoms- og videregående skole, samt voksenopplæring). Fagene hun har undervist i er kunsthistorie, tysk, spansk, engelsk, norsk m.m. I 2015 utga hun sin debutroman «Gjøre seg virkelig» og i 2018 kom «Jeg vet at du hører meg. 11 noveller» (begge epos forlag). 

Kirsten Muhle 

Litteratur for alle 
Kirsten er utdannet homeopat ved Norsk Akademi for Naturmedisin 2000-2005, og jobbet senere på Majorstuen Osteopatiklinikk og i tillegg med undervisning i helsefag som sykdomslære, psykologi, anatomi og fysiologi. I de siste årene har hun vært gjesteforeleser ved Høyskolen i Buskerud og Vestfold. I 2009 flyttet hun til Sandefjord, og i 2012 ble hun ansatt som arrangementsansvarlig og litteraturformidler ved Sandefjord bibliotek, hvor hun holdt til fram til mars 2018. Der jobbet hun med større prosjekter som Litteraturhus Vestfold og Prosjekt Pusterommet – et samarbeidsprosjekt mellom bibliotek og folkehelse, og har blant annet vært med på å utforme innhold av litterære arrangementer, som f. eks.  formidlingsarrangementer: «Litterært julebord», «May og meg – morgenlyrikk» og debattserien «Debatt & Mingling». Siden 2009 har hun bokbadet/intervjuet jevnlig, og er en erfaren og etterspurt foredragsholder.
Kirsten er ambassadør for Verdensdagen for psykisk helse. Hun er også aktiv i organisasjonen Sisterhood. I 2017 tok hun et leseguidekurs i Danmark, og har holdt grupper på ungdomsbibliotek og ungdomsskole, samt for voksne. Sammen med May Haraldsen har hun organisert og holdt flere diktarrangementer i kaféer og på bibliotek.  Kirsten Muhle

Anne-Helene Ose-Johansen

Litteraturtips på fb/ig hver fredag 
Anne-Helene brenner for litteratur. Hun er en allsidig leser, både av nyere og av klassisk litteratur, og vi gleder oss alltid til fredag og bokanbefalingene hennes som vi også deler på Facebook og Instagram. Vi anbefaler å følge henne ojoleser også!  

May S. Haraldsen 

Bibliotekar, oversetter, Les dikt!
May Haraldsen bidrar med sin helt spesielle teft for tekst og poesi i serien Lyrisk Lørdag -  Les dikt! som hun holder sammen med Kirsten noen lørdager gjennom året. Hun har master i oversettelse ved universitetet i Surrey, England. May er bibliotekar ved Sandefjord bibliotek.